Soms gaat het even niet goed met je kind….
Alle ouders willen graag dat het goed gaat met hun kind. Maar wat doe je als dat niet zo is? Wat doe je als je er over loopt te piekeren en er 's nachts van wakker ligt? Want laten we eerlijk zijn, soms is opgroeien en opvoeden echt een enorme klus en niet eenvoudig. Je kan dan als ouder of opvoeder enorm met de handen in het haar zitten.
Praktijk Blij met JeZelf is er ….
- …voor kinderen die met pesten te maken hebben
- …voor kinderen die denken dat ze dom zijn en iets niet kunnen
- …voor kinderen die te maken hebben (gehad) met verlies
- …voor kinderen waarvoor het leven, om wat voor reden dan ook, ‘ingewikkeld’ is
- …voor kinderen met een trauma
- …voor kinderen die bang, angstig en onzeker zijn
- …voor kinderen die worstelen met zichzelf
- …voor kinderen die slecht slapen of eten
- …voor kinderen die vaak ruzie of andere gedragsproblemen hebben
- …voor kinderen die te maken hebben met chronische ziekte
- …voor kinderen die het op school moeilijk hebben
- …voor kinderen die bang zijn voor dieren
- …voor alle ouders en opvoeders die hulp of begeleiding nodig hebben
Hoe werkt het eigenlijk?
Bij Praktijk Blij met JeZelf kijken we gezamenlijk wat er precies aan de hand is en wat er nodig is. Dat kunnen hele praktische handreikingen zijn. Soms helpt het ook om meer kennis te hebben over bijvoorbeeld een ontwikkelingsstoornis of een gedragsprobleem.
In gesprek gaan met kinderen doe ik met activiteiten die aansluiten bij hun interesse. Het ene kind wil knutselen en het andere kind vindt het veel leuker om naar het bos te gaan.
Afhankelijk van de vraag ga ik samen met het kind op zoek naar de belemmeringen, mogelijkheden en onmogelijkheden, kracht, (sociale) vaardigheden en oplossingen.
Ik werk, wanneer dat iets toevoegt, met dierondersteunende therapie. Dat wil zeggen dat er een psycho-sociale hulphond kan worden ingezet. De hond als co-therapeut heeft een bewezen positief effect op de psychische gezondheid, met name bij kinderen. De hond wordt ingezet om zijn kwaliteiten en heeft optimaliseer het contact tussen het kind en de coach/therapeut. De aanwezigheid van de hond tijdens de sessies kan het kind enorm stimuleren en motiveren. De hond is geen vervanging voor de normale behandeling. Het wordt door de meeste kinderen als een een prachtige unieke toevoeging ervaren.
Zeer regelmatig koppel ik met de ouder(s) terug wat er nodig is, wat er beter gaat en of we op de goede weg zijn. Afhankelijk van het probleem betrek ik ook de andere gezinsleden en leerkrachten erbij. |